Nabídka
Hledat
Vakuování potravin je proces, při kterém se z obalu s potravinou odsaje vzduch. To se obvykle provádí pomocí speciálního vakuovacího přístroje a vakuovacích sáčků (nebo nádob). Tím, že se vytvoří prostředí s nízkým obsahem kyslíku, se výrazně zpomalí proces oxidace, což je hlavní příčina zkažení potravin.
Hlavní výhody vakuování potravin
Co lze vakuovat?
Vakuovat se dá téměř vše, od masa a ryb, přes zeleninu a ovoce, až po sýry, uzeniny, kávu, ořechy a hotová jídla. Některé potraviny je vhodné před vakuováním předvařit (např. brokolici), aby se zabránilo nežádoucím enzymatickým procesům.
Závěrem
Vakuování potravin je moderní a praktická metoda, která vám pomůže prodloužit trvanlivost potravin, zachovat jejich čerstvost a kvalitu, minimalizovat plýtvání a ušetřit místo.
Pokud se snažíte žít udržitelněji a efektivněji, vakuování potravin je rozhodně něco, co byste měli vyzkoušet. Investice do pomůcek pro vakuování se vám brzy vrátí v podobě ušetřených peněz a zdravějších potravin.
Chcete nám něco sdělit o našich produktech nebo e-shopu? Neváhejte napsat.